Ankomst
Afrejse
Voksne
Værelser
Rødvig2019-09-26T10:55:36+00:00

Gå på opdagelse i Rødvig

Rødvig ligger yderst på halvøen Stevns, med havnen liggende for foden af en klint bestående af moræneler og kridt. I Rødvig er der en Dagligbrugs med et stort udvalg af dagligvarer. Hovedgaden i Rødvig oplever lige nu at flere og flere små butikker popper op, efter at gaden gennem årtier har ligger nærmest død hen. Små butikker med kunsthåndværk, frisør og massør.

Byen har sit eget lille museum, Rødvig Skibsmotormuseum, som har åbent i sommerperioden.

Havnen er et skønt mix mellem lystbådehavn, skibsværft og fiskerihavn og er absolut et besøg værd.

Rundt omkring i havnen og oppe i selve Rødvig by, er fornuftige spisemuligheder, uanset om man ønsker kro mad, en traditionel pizza, Thai-mad eller a la carte.

På havnen er der også små butikker, hvor lokale kunstnere sælger deres håndværk.

Ved nedkørslen til havnen ligger byens vartegn – den store hvidkalkede flintovn, som er en smuk rekonstruktion af den oprindelige ovn, der blev hygget omkring 1870. I flintovnen blev flintsten fra Stevns Klint brændt til flintmel, som blev anvendt til glasur i fajancefabrikkerne.

Sejlklubben Rødvig Stevns har hjemsted i havnen og Rødvig Fiskeriforening er stadig aktiv med flere fiskekuttere. Faktisk er Rødvig Sjællands næststørste aktive fiskerihavn.

I bugten nord for Rødvig Havn er stranden fra naturens side belagt med glatte runde kugleflint. På stranden opsættes der i sommerperioden en badebro til de mange badegæster, der besøger Rødvig.

I den sydlige ende af havnen ligger Rødvig Roklub, en af landet største klubber, nok mest pga. klubbens flotte fitnesscenter, der dog kun kan benyttes af medlemmer.

Sydligst ligger Stevns bedste badestrand, med sin sandhvide strand linje og børnevenlige lave vand.

Både Nord- og Sydstranden er jævnligt besøgt af surfere, da der under gunstige forhold opstår de rigtige surf-bølger.