Ankomst
Afrejse
Voksne
Værelser
Stevns2019-09-26T10:53:36+00:00

Stevns området

Mest kendt er Stevns nok for Stevns Klint og et par interessante bygninger i nærheden af denne, nemlig Højerup Kirke og Stevnsfortet.

Oplev videre Danmarks største og ældste middelalderslot Gjorslev Gods eller det eventyrlige Vallø Slot og slotsparken hertil. Ved Vallø Slot løber Tryggevælde Ådal. Det enestående, smukke naturområde er et attraktivt raste- og redested for vadefugle- spurve- og engfugle. Her vokser mange særdeles interessante planter, og her er hersker et rigt fiskeliv.

Område er meget rigt på arkæologi, og her fortæller landskabet årtusinders kulturhistorie.

Læs mere om det på kalklandet.dk.

Mad og kultur

Mange kunstnere er flyttet til naturskønne Stevns. Deres udstillinger kan blandt andet ses på kulturloftet på Kratgården, hvor der sælges utraditionel keramik. Den sidste weekend i August kan man sågar tage på rundtur til kunstnerne, til Åben Atalier.

Læs mere om det på Åbne Atelierdøre.

På Stevns er der ikke blot oplevelser for øjet, men også for øret. Et rigt musikliv sætter sit præg på egnen med koncerter i bl.a. Boesdal kalkbrud arrangeret af Stevns Teater. Overalt på Stevns finder du hyggelige gårdbutikker, restauranter og cafeer, der udbyder stevnske specialiteter. Du kan glæde dig til den lokalt fremstillede rapsolie, økologisk frugt og grønt, friskbrygget øl fra de stevnske bryggerier og ikke mindst friske fisk fra Østersøen.

De unikke stevnske specialiteter bliver hvert år præsenteret på Rødvig mad festival, en oplevelse der bare må smages!